Het (on)ZIN LAB is een ZELF DOE omgeving voor organisatieontwikkeling. Het LAB is een hybride werkvorm met een flexibel plan. De essentie is dat wij mensen in het LAB stimuleren zelf aan de slag te gaan met (complexe) organisatievraagstukken. Daarbij maakt het niet uit welke vraag of uitdaging er ligt.

Binnen het vrije format creƫren bestuurders, managers, medewerkers en/of klanten onder begeleiding een ORGANISATIE ZELF DOE plan: een duurzame, circulaire beweging door ZELF DOE dingen te ontwikkelen en te testen die aansluiten op de uitdagingen van de organisatie. Hierdoor ontsluiten we de potentie van de organisatie zelf. De organisatie bouwt als het ware haar eigen (on)ZIN LAB om zichzelf continu te ontwikkelen, nu en in de toekomst.

Binnen het on(ZIN) LAB wordt gewerkt aan de hand van het ORGANISATIE ZELF ontwikkelingsprincipe:

  1. ONDERZOEKEN, het precies kijken wat er speelt en de oorzaak of reden van het vraagstuk of de uitdaging achterhalen. De vraag achter de vraag. Wat is er echt aan de hand?
  2. ONTDEKKEN, in het oog krijgen van zaken die tot op dat moment onbekend of verborgen waren; Is er nog iets anders?
  3. UITVINDEN, oplossingen vinden voor het vraagstuk of de uitdaging; Hoe kan het wel? Hoe lossen we het op?
  4. EXPERIMENTEREN, oplossingen uitproberen en evalueren om te kijken of de oplossingen werken zoals beoogd (wat werkt wel en werkt niet?); Werkt de oplossing?

Het (on)ZIN LAB is toepasbaar voor ieder type vraagstuk. Of het nu bijvoorbeeld gaat om strategie en beleid, HR, communicatie, leiderschap, cultuur, verandermanagement enzovoorts, met het (on)ZIN LAB bent u in staat passende oplossingen te zoeken. Buro (on)ZIN biedt haar (on)ZIN Lab aan in een op maat trajectvorm, maar ook als eenmalige ZELF DOE activiteiten. Binnen de expertise van haar eigen (on)ZIN LAB, zijn de mensen van buro (on)ZIN ook beschikbaar voor interim managementopdrachten.